Twitch

Twitch

tjäna pengar på webbenVi har redan nämnt att man kan tjäna pengar genom att spela spel och samtidigt ta del av reklam som lagts upp för ändamålet. Det finns även ett annat sätt att spela spel och samtidigt tjäna pengar på webben, och det är genom att starta en konto hos Twitch. Till skillnad mot när man utsätter sig själv för reklam så är dock inte Twitch en garanterad källa till inkomst, istället måste du arbeta mot ditt mål. Men med en möjlig karriär som streamer av spelsessioner finns det ingen anledning till att inte anstränga sig eftersom det för många är ett riktigt drömyrke.

Vad är Twitch?

Twitch är en hemsida där man kan starta ett konto för att strömma media av olika slag som involverar spel. Man kan strömma när man spelar alltifrån TV- och datorspel till brädspel, och tjänsten har tagit spelvärlden med storm. Att se på när andra spelar har länge varit en populär hobby men det har inte funnits en centraliserad aveny för det på samma sätt, och spelare har heller inte nått ut till en lika stor publik. Det har även blivit ett populärt sätt att tjäna pengar på webben, och vi kommer att förklara hur det fungerar.

Hur fungerar det?

När man startar ett konto hos Twitch får man tillgång till ett konto där man både kan strömma sina spelsessioner live samt lagra videoklipp för att folk ska kunna kolla på dem vid senare tillfälle. Därtill kan man även chatta med sina tittare och tittarna kan chatta med varandra medan strömmen är igång, samt att man kan välja att följa spelare man tycker om så att man blir notifierad när de lägger upp en ny video. Men det kanske mest relevanta för dig som är ute efter att tjäna pengar på webben är att man har flera olika sätt att göra det på.

Hur tjänar jag pengar?

tjäna pengar på webbenVi har alltså berättat att man kan tjäna pengar på webben via Twitch, och ni har vi tänkt gå in närmare på hur man gör det:

– Annonsintäkter

Du kan alltså tillåta att reklam spelas på din kanal så att du får annonsintäkter

– Donationer i strömmen

Medan du streamar kommer dina tittare att kunna donera pengar till dig, vilket du kommer att kunna se på en gång samt vem som donerade. Därtill kommer de även kunna donera så kallade ”bits” genom att heja på dig med ”cheer”, och de är en valuta som kan växlas in mot pengar

– Paypal och Patreon

Du kan tjäna pengar via Paypal och Patreon oavsett om du har en Twitch-kanal eller inte, men om du streamar något som folk tycker om att titta på är det inte helt osannolikt att de väljer att sponsra ditt spelande om du har länkat dina uppgifter i din profil

Vad ska jag göra för att tjäna pengar?

Rent praktiskt har vi förklarat hur det går till att tjäna pengar på webben genom att använda sig av Twitch, och du kanske har lagt märke till den gemensamma nämnaren: Tittare. Det spelar ingen roll hur ofta du streamar om du inte har några tittare, för det är som att ha en affär fylld med varor fastän den är utan kunder. Och hemligheten bakom att skaffa tittare är att det inte är en hemlighet och definitivt inte ett mysterium: Strömma intressant innehåll på ett sätt som engagerar folk och får dem att vilja fortsätta titta. Hitta en balans mellan att vara dig själv och att vara en person som folk loggar in för att titta på, i kombination med innehåll som på något sätt lockar tittare att vända sig till just dig. Man behöver inte alltid vara unik för att lyckas, man behöver bara vara intressant.