Tjäna pengar online

Tjäna pengar online

Image 2

Tjäna pengar på webben

Går det att skaffa en lättförtjänt och laglig inkomst via webben? Svaret är både ja och nej. Ja, men kanske inte de där riktigt stora pengarna, i alla fall inte utan hårt arbete. Nej om det fungerar som vanligt, men visst kan det vara värt chansen. Vi ger här exempel på några olika sätt att skaffa sig, om inte en försörjning, så i vart fall en möjlig extrainkomst via nätet. Dina insatser, ekonomiskt sett, är i de förslag vi ger, inga eller mycket låga, men i de flesta fall får du lägga ner en hel del arbete för att lyckas, det är sällsynt att pengar ramlar över en, men med lite envishet och konstruktivt arbete går det att få in några kronor och ja, det finns de som lever gott på de pengar de får in inom många av de exempel som redovisas nedan. Länkar till företag som nämns i artikeln finns samlade på sista sidan.

Var och hur skall jag börja

Börja med att sätta dig i lugn och ro, med papper och penna eller framför datorn. Vad kan du? Skriv ner en lista med vad du anser att du är duktig på. Vilka punkter, av dessa på din lista, tror du att du kan tjäna pengar på? Kanske du har någon slags hantverkshobby, sy, sticka, virka, skapa i trä, metall, läder, smyckestillverkning och så vidare. Då kanske en webb-butik med dina alster kan vara din väg till att tjäna pengar. Längre ner i artikeln beskriver vi hur du kan starta en webbshop gratis och utan att behöva kunna kod. Kanske pennan är ditt verktyg eller penseln, det finns inkomstmöjligheter för dig också. Kanske du är bra på att bygga, reparera bilar eller spela ett instrument, om du dessutom kan förmedla din kunskap via text och bilder, då har du definitivt möjligheter till inkomst via webben.


Förberedelser

Oavsett om du skall arbeta åt någon annan eller om du skall driva en egen rörelse är det ett par saker du bör göra innan du startar.

Skaffa dig ett PayPal-konto. På något sätt skall du få betalt för din tjänst eller produkt. Enklast, mest spridda och mest tillförlitliga sättet för både köpare och säljare är PayPal, förvisso får du betala ett par procent av varje försäljning till företaget PayPal, men det är det värt att slippa krångel med betalningar.

Skaffa dig en webbsida, där du presenterar dig själv och dina tjänster. Se även nedan om hur du enkel skapar en webbshop. Ge exempel på vad du gjort, skapa en så kallad portfolio där du visar eller beskriver de saker du anser vara mest säljande för dig.

Skaffa dig ett LinkedIn-konto, gör samma sak där som du gjort på din webbsida, fast mera kortfattat. LinkedIn är ett socialt nätverk avsett att knyta samman kunder, köpare och samarbetspartner. På din webbsida länkar du till din sida på LinkedIn och på din sida på LinkedIn länkar du till din webbsida.

Om du tillverkar saker, fotograferar tecknar eller målar, är Instagram, ditt perfekta skyltfönster. Tag väldesignade och tydliga foton och publicera dem på din yta. Du kan följa upp med att sälja posters av dina alster.

Andra sätt att tjäna pengar på

Esportspel har växt i popularitet och tagit världen med storm. Det är otroigt populärt. Nu kan du som gillar att spela datorspel mot andra tjäna pengar på att göra det. Läs mer på den här sidan om hur du sätter igång med att göra det. Esportspel.eu har massa infomration om dator spel och spel för pengar.