Spela spel

Spela spel

Ja, du läste rätt. Få betalt för att spela datorspel. Då tänker jag inte i första hand på esportspel som kan vara ganska krävande och kräver stor kunskap om spelteknik och taktik. Nej, vanliga enkla spel som man spelar som rent tidsfördriv. Ett exempel på en sådan sida är Moneycroc, Du kan välja på om du vill vinna 5, 10 eller 50 dollar vid vinst. Dessutom kan du välja att ha Moneycroc som din startsida. Då har du möjlighet att vinna 50 dollar varje gång du öppnar din webbläsare. Hur är det här möjligt, kanske du undrar, varför skulle någon ge mig pengar för att jag har dem som startsida och spelar lite spel där? Svaret är reklam. Det finns reklam på sidorna, men den kan du ju strunta i. Spela och försök vinna pengar i stället.

Titta på videofilmer

Ja, du kan få betalt för att titta på videofilmer och det är inga snuskiga filmer eller något sådant, men de innehåller reklam och ibland kan du bli ombedd att göra någon slags aktivitet, klicka på något, eller svara på några frågor för att få dina pengar. Exempel på sidor som ger denna möjlighet är Inboxdollars, och Succesbux.

Skapa webbsida eller webbshop

Även om man inte kan HTML och annan kod som behövs för att skapa en webbsida eller webbshop kan man skapa riktigt snygga sidor genom att använda sig av färdiga mallar, där man bara sätter in sin egen text och sina egna bilder. Många av de företag som erbjuder sådana tjänster bjuder till och med på plats på deras egna servrar. Det kostar dig med andra ord inte en krona, i varje fall inte i grundutförandet. Det kan finnas tilläggsmoduler som du måste betala för eller till exempel kostar det om du vill ha en webbadress direkt till din plats på nätet. Låt oss säga att du skapar en webbshop, du får då adressen “www.serverföretagsnamnet/minwebshop.com” gratis. Vill du ha bort serverföretagsnamnet från webbadressen kostar det ett par hundra. Ett företag som erbjuder en sådan tjänst är Wix, Jag har funnit deras mallar, både för webbsidor och webbshop mycket snygga, stilrena och lätta att jobba med. Dessutom har de svensk översättning på sina sidor, ett extra plus. Det finns andra ute på nätet som gör samma sak, men ta en titt på Wix utbud, är du inte nöjd, kan du googla på web templates eller web shop templates.