Instruktioner

Instruktioner

Image 3Är du duktig på något och kan lära ut det. Dela upp din kunskap i mindre delar och skriv instruktioner för hur man går tillväga, steg för steg. Sälj sedan dina instruktioner som PDF-filer via nätet från din egen webbsida. Varje instruktion måste förstås leda hela vägen till en slutprodukt eller vad nu slutmålet än är. Dela tillexempel in din text i, beskrivning av den färdiga produkten, det här behöver du, så här gör du. Infoga gärna beskrivande bilder i texten. Titlarna på dina beskrivningar kan vara, “Så tillverkar du …”, “Så byter du …” Så reparerar du …, till exempel. Du kan till och med ge privatlektioner via filmklipp eller Skype. Prissättning gör du förstås själv, men vårt råd är att sälja billigt. Du har ju bara en engångskostnad för det material du säljer och det är din tid. Priset skall inte avskräcka dina kunder. Det är bättre att sälja 1000 exemplar för tjugo kronor styck än 50 för 100 kronor.

Är du duktig på att skriva? Då har du många olika möjligheter. Vi skall här ge några exempel.

Blogga


TypingSkriv en eller flera bloggar, sedan ansluter du dig till ett eller flera affiliate nätverk. Nätverken jobbar i princip på tre olika sätt. Nätverket har ett antal annonsörer knutna till sig. Du kan antingen öppna för tematiska annonser, till exempel enbart annonser för försäkringsbolag, eller att du väljer ut ett antal annonsörer vars produkter du tycker är bra. Det tredje sättet är att du låter annonser skifta slumpvis. Om någon klickar på en annons på din sida och det hela slutligen leder till ett köp, får du betalt.

Översätta

Image 5Är du bra på språk kanske översättning kan vara något för dig. Det kan gälla översättning av artiklar, bruksanvisningar med mera. En bra början på din karriär som översättare kan vara att anmäla dig på Elance, eller oDesk. Båda har jobb för freelance inom flera områden, inte enbart översättning. Där finns tillfälliga jobb för webbdesigners, programmerare och allt möjligt som inte kräver din närvaro på en specifik geografisk plats.